3D scanning

Meer weten over 3D-scanning?

Rick Eilander staat voor je klaar

3D laser scanning voor de industrie

Binnen ieder project komt het voor. Tijdens het meten op locatie is er een onderdeel vergeten, of erger, er is een meetfout gemaakt. Dit heeft vaak vervelende en kostbare gevolgen. Met onze werkwijze is dit niet meer aan de orde.

Bij Tooker meten wij al onze projecten van te voren in met een High-end 3D laserscanner. Op deze manier kunnen wij de bestaande situatie volledig en exact in 3D vastleggen in de vorm van een Pointcloud. Deze Pointcloud gebruiken wij om pasklare oplossingen te ontwerpen. Door op deze manier te werken kunnen wij onze tekeningen aanleveren met een hoog level of detail. Zo zorgen we voor een soepele installatie.

3D laser scannen kan ook ingezet worden bij een “As-built opname”. De mogelijkheden van 3D-scannen zijn grenzeloos en soms lastig te bevatten. Daarom komen wij graag bij je langs om een demo te geven van de mogelijkheden.

Van 3D scan naar virtuele tour

Een inspectie op locatie kost vaak veel tijd. Met name bij plants met hoge hygiënische eisen of plants die ver weg zijn, kan een inspectie op locatie erg tijdrovend zijn.

Tooker biedt de mogelijkheid om een virtuele tour van de plant te maken. Deze virtuele tour kun je op ieder ogenblik vanaf je bureau doorlopen en is voor het hele projectteam toegankelijk In deze virtuele tour kan je ook metingen verrichten, hierdoor is alle benodigde informatie altijd binnen handbereik. De tour wordt beveiligd opgeslagen in de cloud.


Wij ondersteunen bij:

Het inmeten van industriële installaties;

3D Clash detections;

As-built opname;

Reverse engineering;

Virtuele tours;

3D modeleren.

Lasmotec

Onze samenwerkingspartner Lasmotec werd gevraagd om een werkbordes en CIP-manifold te produceren voor een zuivelfabrikant in Nederland. Wij werden ingeschakeld voor het uitwerken van de schets van het bordes en de CIP-manifold.

Actemium

Actemium had een vraag die precies in ons straatje lag. Zij wilden namelijk een aantal CIP skids maken op basis van een bestaande skid. Om het echt uitdagend te maken wilde de opdrachtgever een aantal modificaties doorvoeren die meer ruimte innemen, zonder de footprint van de skid te wijzigen.

Colasit

Het leidingwerk van deze rookgasreinigingsinstallatie moest vervangen worden, een omvangrijke klus.  De uitdaging van onze klant Colasit? Het leidingwerk moest binnen 4 weken vervangen zijn. De installatie kon namelijk niet langer stil staan.

Overige disciplines

piping rick eilander buiten

Piping

Wij helpen bij: milieu- of veiligheidsvraagstukken, projectontwikkeling of simpelweg uitbreiding van capaciteit.

$

Skid design

Plug and play oplossingen voor een snelle implementatie, hoge kwaliteit en geen werkzaamheden op locatie.

$

Process

Efficiënter, duurzamer, flexibeler of veiliger produceren? Maak gebruik van de kennis en ervaring van onze innovatieve engineers.

$
× Heb je een vraag?