Friese scale-up Skidworx knipoogt met nieuwe naam Tooker naar herkomst én ambitie

 

Hoewel je gewend en gehecht bent aan je naam, vonden Rick Eilander en Danny Zwier dat nu het moment was om een volgende stap te zetten met hun engineering scale-up. Tijd om te kiezen voor een naam die past bij wie ze zijn en welke waarde ze leveren: ‘We doen tegenwoordig zoveel meer dan skids.

Tooker skidworx Clever Engineering

‘Fabrieken verbeteren, zonder dat we bestaande processen verstoren.’ Het nuchtere antwoord op de vraag wat de engineers eigenlijk doen. Tegelijkertijd is het ook een statement. Want in deze moderne tijd zou je zeggen dat industriële processen al zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. Hoe zorgen zij er dan voor dat ze deze belofte waarmaken?

Wij zien verbeteringen die impact maken

Rick en Danny: ‘Het unieke aan onze aanpak is dat wij beschikken over de kennis en techniek van moderne technieken. Zoals een 3D-scansysteen. Hiermee zien wij verbeteringen in processen die anderen niet waarnemen: een omzetting van leidingen, machines die net even anders worden opgesteld, een aanpassing in de volgorde van een proces. En elke verbetering – hoe klein ook – kan in de industriewereld leiden tot een groot verschil.’

Hoe spreek je ‘Tûker’ uit?

Minder grondstoffen. Minder energie. Minder kapitaal. En een maximaal rendement. De aanpak van de engineers leidt tot impact. Hier doen ze het voor. Door net even slimmer te kijken. ‘Tûker’, heet dit in het Fries. En als je dit fonetisch in het Engels zou schrijven: ‘Tooker’. Zie hier de nieuwe naam van het engineersteam.

Ambities en personeelsschaarste

De naam past bij de herkomst – het zijn Friezen – maar zeker ook bij de ambities. Die ze vol vertrouwen waar willen maken, ondanks deze tijd van personeelsschaarste. Rick: ‘We hebben een leuk en jong team. De sfeer is goed. Zo keerde een collega laatst – na een uitstapje – bij ons terug. Hij miste de sfeer en cultuur. Mensen werken graag bij ons. Maar ook wij houden onze ogen altijd open voor nieuw engineerstalent met de juiste drijfveren.’

× Heb je een vraag?