Project Actemium

Meer weten over onze expertise?

Rick Eilander staat voor je klaar

Reversed engineering van complexe CIP skids zonder tekening

Klant: Actemium België
Locatie: Noord-België
Doel: Reversed engineering van een CIP skid
Expertise: Reversed engineering, 3D scanning, skid design, stress engineering

bezoek hier de site van Actemium

Uitdagende modificaties

Actemium had een vraag die precies in ons straatje lag. Zij wilden namelijk een aantal CIP skids maken op basis van een bestaande skid. Daarvan waren echter geen tekeningen beschikbaar. Om het echt uitdagend te maken wilde de opdrachtgever een aantal modificaties doorvoeren die meer ruimte innemen, zonder de footprint van de skid te wijzigen.

De eindklant was een farmaceut in het noorden van België. Tijdens een bezoek aan de fabriek hebben we hier de bestaande skid gescand met onze 3D laserscanner. Ook de hal waar de nieuwe skids kwamen te staan hebben we gescand.

 

Maatwerk skids

De klant leverde in dit geval zelf een P&ID (proces ontwerp) en een equipmentlijst aan. Na de ontvangst van de benodigde documentatie zijn we begonnen met het 3D modeleren van het nieuwe skid. Tweewekelijks voerden we overleg met de klant en eindklant om af te stemmen of het ontwerp in overeenstemming was met hun wensen.

Om de gewenste modificaties door te kunnen voeren hebben we uiteindelijk een viertal skids ontworpen. Na een stress calculatie op ieder frame hebben we een hijsplan gemaakt voor de skids. Daarna konden we het 3D ontwerp uitwerken tot een fabricagepakket met werktekeningen en snijpakketten.

Bij dit project bleek hoe groot het voordeel van het 3D scannen kan zijn. Een skid met dergelijke complexiteit hadden we nooit kunnen ‘reversed engineeren’ zonder scan. Ook qua efficiëntie hebben we hier voordeel behaald omdat we tijdens één bezoek aan de fabriek alle benodigde informatie verzameld hebben.  

Tooker Actemium Clever Engineering

3D aanzicht van één van de skids.

Download onze infographic of brochure

× Heb je een vraag?