Project Lasmotec

Meer weten over onze expertise?

Rick Eilander staat voor je klaar

Ontwerp van bordes en CIP-manifold voor zuivelfabrikant

Klant: Lasmotec
Locatie: Zuivelfabrikant in Nederland
Doel: Een prefabriceerbaar CIP Manifold met werkbordes ontwerpen
Expertise: Mechanical & Structural design, 3D scanning, piping, stress engineering

bezoek hier de site van Lasmotec

Ontwerp van het bordes en hijsconstructie

Onze samenwerkingspartner Lasmotec werd gevraagd om een werkbordes en CIP-manifold te produceren voor een zuivelfabrikant in Nederland. Wij werden ingeschakeld voor het uitwerken van de schets van het bordes en de CIP-manifold. Aan het werkbordes moest een hijsvoorziening worden toegevoegd om de kleppen te kunnen verwijderen voor onderhoud. We hebben de hekken zo ontworpen dat ze verwijderd kunnen worden om de toegankelijkheid tijdens onderhoud te verbeteren.

 

Prefab bordes in kleine delen

Het bordes en de hijsconstructie werden gecontroleerd op sterkte met behulp van de relevante normen. Het leidingwerk en de kleppensets werden ontworpen op basis van de P&ID en equipmentlijst van de klant. Dit onderdeel van het project werd uitdagend omdat we het bordes zo moesten ontwerpen dat het in prefabriceerbare delen kon worden aangeleverd.

De prefab-delen moesten door de fabriek getransporteerd worden. Deze aanlooproute was bepalend voor de maatvoering van de prefab-delen. De toelaatbare maatvoering werd bepaald met behulp van een 3D Scanner waar de relevante delen van de fabriek mee in kaart werden gebracht. 

Tooker Lasmotec Clever Engineering

Ontwerp-, sterkte- en stress-berekeningen stoomleidingwerk

Het manifold moest worden voorzien van een warmtebron, waarvoor Tooker werd gevraagd om op basis van een P&ID een stoomheader te ontwerpen. Tijdens het project kreeg Lasmotec de vraag of zij ook het stoomleidingwerk wilden aanleggen vanaf de stoomketel aan de andere kant van de fabriek naar de betreffende stoomheader. Tooker voerde het ontwerp, de sterkteberekeningen en stressberekeningen uit. De route werd bepaald met behulp van een 3D-scan van de fabriek.

Na goedkeuring van het 3D-model door de klant en eindklant werd een productiepakket met werktekeningen en snij-files voor Lasmotec gemaakt.

Review: Lasmotec

Geert Kalsbeek

“Met Tooker kunnen wij altijd snel handelen. Ze begrijpen heel goed wat wij doen en daardoor hebben ze weinig input van ons nodig. Bij dit project werd de scope steeds groter maar toch konden wij voor de extra vragen bij Tooker terecht. Als je een vraag bij Tooker neerlegt krijg je altijd een nieuwe benadering. Ze komen vaak met een voorstel voor een snellere of goedkopere aanpak.

Tooker Lasmotec Clever Engineering

Bij dit project werd de scope tijdens het proces steeds groter, waardoor het uiteindelijk een project is geworden waarin we onze verschillende expertises konden inzetten, zoals 3D-scannen en werken met een pointcloud, prefab ontwerpen, werken met stoom maar ook het uitvoeren van sterkteberekeningen en stressberekeningen.

Uitdagend, maar zo zien wij het graag.

 

Download onze infographic of brochure

× Heb je een vraag?