Project SFP Group B.V.

Meer weten over onze expertise?

Rick Eilander staat voor je klaar

Virtuele toegang tot een grote productieplant

Klant: SFP Group B.V.
Locatie: Westdorpe te Zeeland
Doel: Genereren van een virtuele tour en puntenwolk
Expertise: 3D-scanning

bezoek hier de site van SFP Group B.V.

Bouwen aan de toekomst van duurzame energie

SFP Group streeft ernaar de energietransitie te versnellen door de productie van groen gas op te schalen. De installatie in Westdorpe behoort tot één van de grootste productieplants van Europa en zet reststromen  uit de agrarische sector om naar biogas. Onze samenwerking met SFP Group B.V. richtte zich op het creëren van een 3D-omgeving van de productieplan en het genereren van een puntenwolk. Een verzoek waarbij wij uitstekend van dienst kunnen zijn gezien onze kennis en ervaring op het gebied van 3D-laserscanning.  

 

Innovatieve oplossingen

Voorzien van de benodigde veiligheidsmaatregelen, zoals een gasanalysator, mochten we de plant betreden. Gedurende drie dagen waren wij ter plaatse en hebben we de volledige installatie gescand om vervolgens een virtuele tour te creëren. Deze digitale omgeving biedt toegang tot de productieplant vanaf elke locatie ter wereld, een soort streetview van het bedrijf. Uiteraard is deze online omgeving beschermd om de privacy van de gegevens te waarborgen.

3d scanning tooker

Betrouwbare informatie tot en detail

Daarnaast hebben we de 3D-scan omgezet naar een puntenwolk, een enorme hoeveelheid individuele punten die zeer nauwkeuring zijn vastgelegd in de ruimte. Dit biedt een zeer nauwkeurige weergave van de installatie. De puntenwolk dient als basis voor toekomstige engineeringsprojecten maar kan ook worden gebruikt voor inspecties. Het biedt namelijk een nauwkeurige model dan de traditionele meetmethoden. 

Met ons uitgebreide dienstenpakket ondersteunen we SFP Group bij het versnellen van de energietransitie. Samen bouwen we aan een duurzame en toekomstbestendige wereld. 

3d scanning tooker

Download onze infographic of brochure

× Heb je een vraag?