Project Wafilin Systems

Meer weten over onze expertise?

Rick Eilander staat voor je klaar

Herontwerp bestaande skid voor een nieuw te bouwen hal

Klant: Wafilin Systems B.V.
Locatie: Leeuwarden
Doel: Bestaand filtratiesysteem herontwerpen voor nieuw te bouwen hal
Expertise: Piping, skid design, Plant 3D

bezoek hier de site van Wafilin Systems

Start van het project

Bij Wafilin Systems in Leeuwarden zijn ze gespecialiseerd in de toepassing van membraanfiltratie in diverse sectoren. Ze vroegen ons om een bestaand ontwerp van een microfiltratie opnieuw vorm te geven op basis van een aantal verbeterpunten en project-specifieke eisen en wensen. Dit herontwerp moest worden geïmplementeerd in een nog te bouwen hal, waarbij de footprint gelijk moest blijven terwijl er meer equipment in moest.  

 

Van het één kwam het ander

Nu de filtratie capaciteit werd uitgebreid, bleek de voorfiltratie ook een capaciteitsuitbreiding nodig te hebben. Dit leidde voor Tooker tot een nieuwe opdracht! Om de ruimte in kaart te brengen waar de voorfiltratie-uitbreiding geplaatst moest worden, hebben we gebruik gemaakt van 3D-scan technologie.

 Thom Holwerda: ‘Voor dit tweede project was het idee om een bestaand ontwerp te verbeteren, waarbij ik rekening diende te houden dat dit ontwerp ook voor toekomstige projecten kon worden hergebruikt.
De grootste uitdaging hierbij was, dat er meer equipment in dit nieuwe ontwerp moest worden geplaatst, terwijl de footprint gelijk moest blijven!’

3d scanning tooker

Maatwerk oplossing

Om een duidelijk beeld te krijgen van de omgeving en situatie, hebben we het gebouw en het rioleringssysteem omgezet naar een gedetailleerd 3D-model. Vervolgens zijn we op basis van PI&D gestart met een solide format. Het verbindend leidingwerk hebben we hierbij in 3D in kaart gebracht.

Vanwege de verschillende expertisegebieden die we hebben ingezet, zoals sterkteberekeningen en gedetailleerde leidingtracés met behulp van Plant3D, waren we regelmatig op locatie aanwezig voor overleg. Uiteindelijk heeft Wafilin Systems BV een uitgebreid productiepakket ontvangen, inclusief gedetailleerde werktekeningen, dat ze eenvoudig kunnen doorsturen naar de bouwer.

Download onze infographic of brochure

× Heb je een vraag?